Loonwerk | Mais

Kies voor een optimale maisoogst met een haksellengte van 5 – 30 mm

Het maïs seizoen behoort absoluut tot onze hoogtepunten. Tijdens deze periode willen wij veehouders volledige ontzorgen en streven we naar het behalen van de maximale hoeveelheid droge stof per hectare. Hiervoor maken we gebruik van dezelfde hakselaars als tijdens de grasoogst. Onze hakselaars zijn uitgerust met onafhankelijke maisbekken met werkbreedtes van 12 en 10 rijen.

Mulders BV maakt gebruik van de Krone autoscan. Hierdoor is het mogelijk om door middel van een camera in de maisbek aan de hand van de kleur van het blad te bepalen in welke staat van rijpheid de mais is. Als het gewas droog is wordt er korter gehakseld en hoe groener het gewas is hoe grover er gehakseld wordt.

Het is ook mogelijk om structuurmaïs te hakselen met behulp van ingebouwde schijf-korrelkneuzers. Hiermee kunnen we de snijlengte variëren van 8 tot 30 mm, en worden de maïskorrels volledig vermalen tot kleine deeltjes. Het zetmeel in de maïskorrels wordt gelijkmatig verdeeld in het ruwvoer, waardoor de koe het zetmeel en het voer efficiënter kan opnemen. Structuurmaïs hakselen is een techniek die we regelmatig toepassen bij rundveehouders. Hierbij wordt de haksellengte langer dan bij traditioneel hakselen.

Speciale schijf-korrelkneuzers wrijven vervolgens de stengels en kolven open. Dit resulteert in extra vezels in de maïs, wat de pensprikkeling verhoogt en de spijsvertering van de koe bevordert. De maïskorrel wordt volledig verpulverd en vermengd met het grof gehakte maïsvoer.

Onze hakselaars zijn tevens uitgerust met een automatisch luchtdruksysteem om de bodemverdichting te minimaliseren.

Om een optimale verdichting in de maïskuil te bereiken en het risico op broei te minimaliseren, wordt de maiskuil aangereden met een loader.

Contact Mulders BV

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een optimale maisoogst? Neem dan vrijblijvend contact op met Mulders BV.