Actueel bij Mulders BV

Project Rebirth

-peil gestuurde drainage-

(14-6-2024) Watermanagement wordt van steeds groter belang nu de seizoenen grotere weersextremen laat zien. Op het terrein van het Rebirth festival zijn daarom werkzaamheden uitgevoerd om beter met deze extremen om te kunnen gaan.

De werkzaamheden gingen van start met het plaatsen van een waterput aan de rand van het perceel, waar het drainagesysteem op aangesloten wordt.

In het land worden in verschillende werkgangen sleuven gemaakt waarin drainage slangen worden aangebracht en daarboven afgevuld worden met drainzand.
Deze werkzaamheden zijn volledig GPS gestuurd.

De drainage slangen worden vervolgens aangesloten op de eerder gelegde waterput, waardoor peil gestuurde drainage zal gaan plaatvinden.

De graslandwoeler -met een maximale werkdiepte van 60cm – heft effectief bodemverdichting op zonder de graszode te beschadigen. Hierna is het grasland sneller te bewerken (of te beweiden) met als resultaat direct meer rendement.

Een verdichte bodem is niet of slecht waterdoorlatend, heeft minder actief bodemleven en is uiteindelijk dus minder productief. Natte plekken blijven onnodig lang onbereikbaar, kopakkers geven duidelijk minder opbrengst.

Een gedraineerde bodem helpt wateroverlast te voorkomen en zorgt ervoor dat overtollig water snel kan wegzakken.

De frontfrees breekt de grond open en verkruimelt kluiten, wat leidt tot een fijnere bodemstructuur die ideaal is voor het zaaien. Door de bodem te egaliseren en los te maken, creëert de frontfrees een ideaal zaaibed voor gewassen.

De snelspitter keert de grond om, wat helpt de bodemstructuur te verbeteren, wat een betere wortelontwikkeling en waterinfiltratie mogelijk maakt. Net als bij een graslandwoeler helpt de snelspitter bij het verminderen van de bodemverdichting. Daarnaast helpt de machine bij het egaliseren van het land, wat belangrijk is voor een uniforme gewasgroei.

Nu de bodem optimaal bewerkt is kan het gras ingezaaid worden.

Het resultaat 1 week na inzaaien:

Nieuw binnen: GST Biostar 3 in 1

(14-4-2024) De GST Biostar 3 in 1, een zeer efficiënte machine die de volgende stappen kan combineren:

■ Mechanische onkruidbestrijding

■ Bodem beluchting

■ Onderzaai van gras

Stervormige wielen met buitenste spades breken het bodemoppervlak waardoor lucht en water beter kunnen doordringen en een gunstigere omgeving voor wortelgroei wordt gecreëerd.

Onkruid wordt in vroeg stadia verwijderd of bedekt.

Deze methode minimaliseert schade aan gewassen terwijl onkruid effectief uitdroogt en wordt geëlimineerd.

De GST Biostar is ideaal voor zowel biologische als conventionele landbouw en biedt een duurzame en effectieve oplossing voor het beheren van onkruid en optimaliseren van bodemcondities.

 

 

 

Nieuw binnen: Rumex Spotspray

(26-3-2024) De Rumex RXF 600 is afgeleverd bij ons op het bedrijf.

Behoud van klaver en kruiden, reductie van herbiciden.

Ridderzuring herkennen met kunstmatige intelligentie, met uitbreiding naar meerdere probleem onkruiden.

– Plantherkenning door camera’s met AI techniek.

– Plant specifieke werking.

– Klaver en kruiden blijven behouden doordat gericht alleen de zuring plant bespoten wordt.

– Verhoogde ruwvoerkwaliteit en een langere levensduur van het grasland.

Afhankelijk van hoeveelheid planten; enorme reductie gebruik herbiciden.

– Ook toegestaan als pleksgewijze onkruidbestrijding i.v.m. beheersmaatregelen.

– Significante besparing van middelen en zorgt er daarmee voor dat de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt.

– Interessant voor de GLB 2024, dit valt onder een eco-activiteit.

 

 

Nieuw: Fendt 726 Gen 7 Profi +

(26-2-2024) Erg blij zijn wij met deze ontzettend complete tractor welke o.a. voorzien is van Fendt one bediening, FendtVarioGuide RTK GPS, ISOBUS gestuurd bandendrukwisselsysyteem en meer.

Wij wensen onze chauffeur er veel werkplezier mee toe!