Loonwerk | Gewasbescherming

Effectieve gewasbescherming tegen schimmels, onkruid, plagen en ziekten

Effectieve gewasbescherming vereist diepgaande kennis, ervaring en de juiste apparatuur. Het is van cruciaal belang om schimmels, onkruid, plagen en ziekten onder controle te houden voor een gezonde gewasopbrengst. Dankzij ons uitgebreide werkgebied en ervaring met verschillende onkruidproblemen, begrijpen we als geen ander welke methoden en middelen het beste resultaat opleveren.

GPS en sectiebesturing
Onze veldspuiten zijn uitgerust met GPS en sectiebesturing, waardoor we uiterst precies kunnen werken. Ons personeel beschikt over de vereiste certificeringen en licenties.

Voor de effectieve bestrijding van onkruid maken we gebruik van zelfrijdende veldspuitmachines. Naast het bestrijden van onkruid merken we dat het steeds vaker voorkomt dat we in het voorjaar onkruidbestrijding toepassen in combinatie met het inzaaien van grasland, vooral na milde winters. Onze veldspuiten worden ook ingezet in boomkwekerijen voor specifieke behoeften.

Drie horizontaal uitgelijnde camera’s -voorzien van een kunstmatig intelligentie systeem (A.I.)- scannen tijdens het rijden het grasland. Bij identificatie van ridderzuring zal bij het bereiken van de 6 meter brede sproeibalk – die voorzien is van de 90 individueel regelbare spuitdoppen, met ieder een spuitbreedte van 70 mm per dop – alleen de ridderzuring specifiek behandeld worden.

Groot voordeel hierbij is dat klaver en kruiden behouden blijven. Dit zorgt voor een verhoogde ruwvoerkwaliteit (!) en een langere levensduur van het grasland. Deze werkwijze levert een significante besparing van herbiciden op; de impact op het milieu wordt gereduceerd.

Hierdoor kan de Rumex RXF 600 ook ingezet worden voor plek specifieke onkruidbestrijding.

Deze precisiegewasbescherming activiteit valt onder de GLB 2024 eco-activiteit.

Meer weten? Neem contact op met MuldersBV!

Contact Mulders BV

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent gewasbescherming? Neem dan vrijblijvend contact op met Mulders BV.