Boomkwekerij

Op het gebied van boomkwekerij heeft Mulders BV met ruim 30 jaar ervaring grote expertise. Wij kunnen u onder andere van dienst zijn met:

  • Bomen planten (met kluit)
  • Bomen verplanten
  • Bomen rooien (met kluit)
  • Opbinden van bomen
  • Werkzaamheden met onze portaaltractor

Mulders BV beschikt over een portaaltractor voorzien van een doorrijhoogte van 3 meter. Onze portaaltractor zetten wij tijdens diverse werkzaamheden in, zoals:

  • Spuiten
  • Schoffelen
  • Ondersnijden
  • Aftoppen
  • Rondknippen (2 messen aanwezig van 2 en 3 meter)

De portaaltractor neemt 3 rijen tegelijkertijd mee. De spoorbreedte is hydraulisch uitschuifbaar van 2.00 t/m 3.20 meter. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Mulders BV uit Haaren.

Bomen met kluit planten wij door middel van een plantmachine. Door middel van een kraan kunnen wij kluiten tot en met 80cm op een lift in de plantmachine plaatsen. Door middel van een GPS systeem garanderen wij dat de bomen altijd op dezelfde afstanden in de grond worden geplaatst.

Bomen rooien met onze mobiele kraan
Onze kluitenbak is uitstekend geschikt voor het rooien van bomen. De kluitmaten variëren hierbij afhankelijk van de diktemaat van de boom. De bomen worden gekluit met een omtrek van 10 – 40 cm door middel van 4 schoepen en een onder snijmes. Voor bomen met een grotere stamomtrek, van 40 – 130 cm, zijn wij u ook graag van dienst. In dit geval gaan wij te werk met een 100, 130, 160, 185, 220 en 270 kluitenbak gecombineerd met 2 half ronde schalen welke aan de onderzijde de wortels doorknijpen.

Bomen rooien met rups
Als er geen plaats is voor onze mobiele kraan dan kan onze rups de oplossing bieden. Met onze rups kunnen we kluiten maken van 30 t/m 120 cm. De grotere bomen (120 cm) zullen in dit geval echter nog wel met een kraan uit de grond gehaald moeten worden. De rups is voorzien van één mes welke dus ook maar aan één kant de grond ingaat. Hierdoor is de rups ook perfect geschikt voor het rooien van struiken.

Als de kluiten van uw bomen of struiken gerooid zijn dan leveren wij ze door middel van een omgebouwde JCB machine voorzien van een 8 meter loglift aan bij de loods. Bomen transporteren, laden en lossen is zorgvuldig werk. Mulders BV kiest bij het laden van de bomen voor een strop of een eigen gebouwde klem, dit ligt aan diverse omstandigheden op locatie.

Mulders BV kan u van dienst zijn met het opbinden van bomen. We plaatsen onze Pazzaglia opbinder aan de onderkant om de boom heen. Vervolgens begint er een naald rond de boom te draaien waardoor er een touw rond de stam gebonden wordt. De ring gaat langzaam omhoog en het touw draait om de boom heen zodat de takken opgebonden gaan worden. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact Mulders BV

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent de boomkwekerij? Neem dan vrijblijvend contact op met Mulders BV.