nieuws

Vredo 27 m3

Nieuw bij Loon-grondwerkbedrijf Mulders bv.

December 2012: Fendt vario 826.

September 2012: De BiG X 850 met V12 MAN motor kan op 2 vermogens rijden (Eco Power en X Power). Bij kleinere silo’s waar maar met 1 loader / trekker aangereden kan worden, wordt met minder pk’s gehakseld op Eco Power. Bij grotere silo’s, of daar waar in 2 silo’s tegelijk gewerkt kan worden, wordt met 2 aanrijvoertuigen aangereden en hakselt de BiG X op X Power. Loon-grondwerkbedrijf Dénis Mulders gaat tevens aan de slag met een groot Holaras maisschuifbord om de grote wagens sneller te kunnen verdelen en aanrijden. De BiG X heeft AutoScan automatische haksellengteverstelling, waardoor de bruine mais korter en de groene mais langer wordt gehakseld, dit draagt ook bij aan een betere verdichting. Het doel is om de silo maximaal te verdichten. De BiG X is uitgerust met een EasyCollect 903 12 rijige maisbek. Deze bek is uiterst compact, licht in gewicht en vraagt erg weinig vermogen. Daardoor is de gewichtsverdeling van de hakselaar, ondanks de brede maisbek, erg goed (geen contragewichten nodig). De brede maisbek is vooral handig op kleine percelen, omdat er direct plaats is om te manoeuvreren. De nieuwe Krone schijvenkorrel- kneuzer zorgt ervoor dat de korrels compleet vermalen worden, waardoor de verteerbaarheid voor de koeien toeneemt. Dit is een eigen ontwikkeling van Krone, waar al jaren aan gewerkt en getest is en die dit jaar in de praktijk komt. De grote schijven hebben een diameter van 250 mm. Doordat er bij dezelfde afstand-instelling ca. 2,5 keer meer doorgang is tussen de schijven, dan bij een normale korrel- kneuzer is de werking beter bij een lager vermogen

meer informatie: http://www.trekkerweb.nl/artikel/2012/09/eerste-krone-big-x-850-met-schijvenkorrelkneuzer.html 

April 2012: Agrifac condor airflow plus met luchtdrukondersteuning.
Agrifac condor wordt vooral ingezet voor bespuitingen in de boomkwekerij.
Om een beter reslutaat te bereiken en minder ziekte's in de gewassen te krijgen spuiten wij met luchtdrukondersteuning. Ook grote/hoge gewassen zoals taxus etc. kunnen wij prima bespuiten. Spuithoogte maximaal 3.5 meter. Spuitbreete maximaal 33 meter. Luchtdruk kan traploos vanuit de cabine effectief worden bepaald. TIP ZIE FILM  

Maart 2012: Aftopmachine voor al uw planten op gelijke hoogte af te knippen. Horizontaal verstelbaar van 50cm tot 3.00 meter. Omdat de horzontale knipper achter onze portaaltractor hangt kan hij 2 rijen tegelijkertijd aftoppen.

Februari 2012: Trilblok passend aan mobiele kraan. Met deze trilblok worden Palen, stalen damwand zonder moeite in de grond getrild. Maximale hoogte 6 meter.

December 2011: Bomentransportkar. Met deze bomenkar kunnen bomen horizontaal vervoerd worden. De kluit van de boom blijft zeer goed in takt omdat de kluit tijdens het transport niet uit de verplantmachine komt. Bij het verplanten van bomen met de bomenkar is er altijd een extra man bij die erachter rijd als begleiding, hij kan radiografisch de bomentransportkar bedienen. 

November 2011: MÜTHING klepelmaaier. werkbreedte 285 cm. voor het klepenen en versnipperen van grote vanggewassen, zoals: afrikaantjes (tagetes) mosterd, italiaansraaigras.
Ook takken met een diameter van 4 cm zijn geen enkel probleem!!

Grote capaciteit en zeer goed eindresultaat.

Oktober 2011: 31m3 Jumbo bladzuigwagen. Het blad word opgezogen door de slurf met een zuigmond van 80 cm. Als het blad op een ril, hoop of in bladkorven ligt kan dit zeer snel en goed worden opgezogen.

September 2011: Fendt 412 vario tms. uitgerust met smalle banden voor cultuurtechniesche werkzaamheden en breede banden voor landbouw werkzaamheden.

Augustus 2011: Bomen/struiken ondersnijden op GPS met portaaltractor. Dit voor de betere doorworteling van de boom of struik om het volgende rooijaar een betere kluit te krijgen.

Juni 2011: 9 rijge boormachine op GPS.
9 rijen tegelijkertijd boren of ponzen. Zeer nauwkeurig en zeer hoge capaciteit.
boor/pons diameters van 3 tot 30 cm.
Variabele afstanden te boren/ponzen in de rij en van rij tot rij.

voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!!

Mei 2011: verticalen bomen op portaaltractor.
Met de verticalen bomen worden vooral veel ziektebestrijdingen gespoten, hierbij moet u denken aan luis, taxuskever etc.

April 2011: 9 meterse krone triplemaaier. 

       Uitgevoerd met kneuzers en breedteafleg.

April 2011: 5 schaar Lemken ploeg met vorenpakker en woelers

Maart 2011: Spuiten van vloeibare kunstmest op grasland. De werkzaamheden worden uitgevoerd met de zelfrijdende agrifac van 33 meter breed. De machine is voorzien van 65 cm breede banden om insporing zoveel mogelijk te voorkomen.

Tot op heden hebben wij met Uream en power basic gespoten. Voor meer infomatie kunt u contact met ons opnemen. (ook voor een powerpoint presentatie)

Februari 2011: Gaten boren op GPS. Er word zeer nauwkeurig geboord met een boordiameter van 10, 20 of 30 cm. De capaciteit van het boren is zeer hoog. de afstand van hart band tot hart band is 160 cm

Januari 2011: grondfrees met een werkbreedte van 150cm. De grondfrees word gemonteerd aan een smalspoor tractor van ±150 cm breed

juli 2010: Vollevelds zaaien met onze accord zaaimachine.
Het zaad wordt nu verdeeld over de volle breedte van het zaaimachine.
Er word geen gebruik meer gemaakt van pijpen, dit voor een betere en mooiere opkomst van het gewas.

juni 2010: portaaltractor met een doorrijhoogte van 3 meter. De portaaltractor neemt 3 rijen terglijkertijd mee. Met de portaaltractor worden verschillende werkzaamheden gedaan: spuiten, schoffelen, ondersnijden en als bijzonderheid rondknippen. De spoorbreedte is hydraulisch uitschuifbaar van 2.00 t/m 3.20 meter. Bij het knippen zijn er twee messen aanwezig: een mes van 2.00 en 3.00 meter.

Maart 2010: de 4de R.T.K. Gps op een fendt 310 opgebouwd en in werking gesteld. (op 1 cm nauwkeurig planten)

Maart 2010: mobile Liebherr 314 litronic kraan  

Maart 2010: 2x tebbewagen breedstrooiers HS 160

Maart 2010: 3x nieuwe Fendt 820 vario tms

Maart 2010: 200 cm kluitenbak voor het rooien en verplanten van bomen.  

Februari 2010: Nieuw kantoor aan de linkerkant van onze oprit.

Januari 2010: Mobile Mecalac 714 mw kraan.

Mei 2009 Beco drieasser met een 45 m3 volumebak en een dumperbak van 24 m3. Laadvermogen 36 ton.

Januari 2009: minigraver 3 ton binnendraaier