bomen rooien met kluit

bomen rooien met mobile kraan

het rooien van bomen gaat met een kluitenbak. de kluitmaten varieren van de dikte maat van de boom. Met 4 schoepen en een ondersnij mes worden de bomen gekluit met een omtrek van 10 - 40 cm. heeft u dikkere bomen dan kunt u ons ook inschakelen met een 130, 160, 200 en 260 bak. de bomen zijn dan met een stamomtrek van 40 - 130 cm. dit gebeurt met 2 half ronde schalen die onder de grond de wortels doorknijpen.

bomen rooien met rups

Het kan ook zijn dat er geen plaats is voor een mobile kraan, dan is het ook mogelijk om met een rups de bomen te kluiten met een soort ijscolepel. de kluiten die wij met de rups kunnen maken zijn met een kluit van 30 cm t/m 120 cm (120 cm kluiten snijd alleen onder de boom door en moet dan nog met een (mobile) kraan uit de grond worden gehaald.) met de rups is het iedaal om struiken te kluiten omdat hij maar één mes heeft die maar aan één kant van de struik de grond in hoeft.

opladen van gerooide bomen

als de kluiten gerooid zijn moeten deze bij de loods aan geleverd worden. Dit word gedaan door een omgebouwde Jcb met een 8 meterse loglift. We laden de bomen op met een strop of met een eigen gebouwde klem, dit ligt aan verschillende omstandigheden.